Wijkpreventie team Kerkrade-Noord

Een eigen wijkpreventie team voor Kerkrade-noord.

 

 

 

 

 

 

 

Naast de wijkpreventieteams West en Oost heeft nu ook Noord een eigen Wijkpreventieteam.

Enthousiaste buurtbewoners bundelen hun krachten binnen het Wijkpreventieteam Noord

Wijkpreventie is een vorm van burgerparticipatie waarbij bewoners samen een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Doordat zij gezamenlijk de wijk intrekken komen er meer ‘oren en ogen’ op straat. Burgemeester Jos Som (Openbare Orde en Veiligheid): “Het Wijkpreventieteam is een mooi voorbeeld van een succesvol burgerinitiatief binnen de gemeente Kerkrade”.

Wijkrondes

Tijdens de wijkrondes letten de leden van het Wijkpreventieteam op allerlei mogelijke zaken die betrekking hebben op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan defecte straatverlichting. De leden van het Wijkpreventieteam observeren en informeren indien nodig de politie. Vaak loopt de wijkagent met de leden van het Wijkpreventieteam mee.

Heeft u interesse? Dit kunt u verwachten

• U wordt op een professionele manier op uw nieuwe uitdaging voorbereid. Zo volgt u een workshop bij de politie. In deze workshop wordt u getraind in het herkennen van verdacht gedrag en wordt aandacht besteed aan de communicatieve vaardigheden.

• Er worden regelmatig gezamenlijke (meeloop)rondes georganiseerd, waarbij nauw samengewerkt wordt met de politie en gemeente Kerkrade.

• Het Wijkpreventieteam zorgt voor begeleiding en ondersteuning voor het gebruik van WhatsApp.

• Na uw aanmelding en het volgen van de workshop wordt u goed uitgerust middels onder andere een wijkpreventiehesje, een zaklamp en notitieblokjes.

Neem contact op met team van uw wijk via onderstaande e-mailadressen:

Wijkpreventieteam Kerkrade Noord: wabp.kerkradenoord@gmail.com

Wijkpreventieteam Kerkrade Oost: wabp.kerkradeoost@gmail.com

Wijkpreventieteam Kerkrade West: wabp.kerkradewest@gmail.com