De buurt zijn we samenHet is reeds enkele jaren een goed gebruik dat op de vierde zaterdag van september, in vele wijken van ons land ‘Burendag’ wordt gevierd en georganiseerd. In Eygelshoven heeft dit fenomeen zich reeds diverse keren afgespeeld met name Op de Bossen. In het Waubacherveld is Burendag nog onontgonnen terrein. Reden voor het Bewonersplatform Kerkrade-Noord om haar voelhorens uit te steken om kennis te krijgen van een draagvlak bij deze organisatie.

 

 

Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je samen  komt voor bijvoorbeeld een kop koffie en vaak ook om samen iets te betekenen voor de buurt. Kijk maar eens op www.burendag.nl

Enquête
Enige tijd geleden voerde het Bewonersplatform een enquête uit door middel van huis-aan-huis bezoek in een gedeelte van het Waubacherveld. Uit deze enquête is gebleken dat er in het verleden regelmatig feesten werden georganiseerd. Ook gaf een deel van de gevraagde bewoners aan geïnteresseerd te zijn in zowel het houden als het organiseren van een feest. Echter zorgde de zomervakantie ervoor dat een aantal bewoners niet thuis werd aangetroffen. Reden voor het Bewonersplatform om middels de Anselbode genoemde enquête breder uit te zetten in het gehele Waubacherveld en tot een organisatie van Burendag in 2017 te komen. Uiteraard is dit een goede gelegenheid om het saamhorigheidsgevoel (participatie) te bevorderen.

Nieuwe enquête
Het Bewonersplatform Kerkrade-Noord vraagt de bewoners van het Waubacherveld om per mail te reageren naar: info@BPkerkrade-noord.nl Vermeld in uw mail, waarmee u aangeeft deel te willen nemen aan de Burendag 2017, uw postcode en huisnummer + vermelding JA. Bij geen interesse hoeft u niet te reageren. Wilt u reageren, doe dit dan uiterlijk vrijdag 30 september. U kunt als leidraad onderstaande bon gebruiken voor het versturen van uw mail of deze te deponeren in de brievenbus van R. Wijmenga, Nieuwenhagerweg 21 in Eygelshoven.

Dus mensen van het Waubacherveld, laat van u horen en maak gebruik van deze mogelijkheid om Burendag 2017 een kans te geven.

Neem voor verdere informatie een kijkje op www.kerkrade-noord.nl

 

Postcode:      ………………

 

Huisnummer: ………………

 

*JA

 

(mailen naar: : infobp@kerkrade-noord.nl)