Geslaagde inloopavond ‘Buitenring’

Dinsdagavond 16 juni vond in het scoutinggebouw ‘t kOmpas aan de Anselderlaan een geslaagde, drukbezochte inloopavond plaats, waar door de Provincie Limburg vragen van bezoekers met betrekking tot de aanleg van de Buitenring beantwoord werden.

Veel discussie tijdens inloopavond

Veel discussie tijdens inloopavond

Meer dan 100 bezoekers waren op deze avond aanwezig. Via een video compilatie werd een indruk gegeven hoe het nieuwe vierbaans traject van De Locht naar Nuth, via Kerkrade-Noord, Landgraaf, Brunssum en Schinnen verloopt. De Roderlandbaan van Kerkrade naar de gemeente Brunssum (Provinciale weg) wordt langer dan een jaar afgesloten. Door de verkeersdeskundigen van de Provincie werd uitleg gegeven hoe het verkeer, gedurende die tijd omgeleid gaat worden. Dat betekent natuurlijk dat andere wegen binnen onze wijk extra belast worden. Natuurlijk blijft het nog de vraag wat dit voor de bewoners betekent, qua overlast, dus hierop zullen we alert moeten blijven.

Met betrekking tot de natuurcompensatie binnen de gemeente Kerkrade is binnenkort een akkoord tussen gemeente en Provincie te verwachten.

De aan de gemeente en Provincie gestelde vragen vanuit het bewonersplatform worden op dit moment beantwoord en de antwoorden kunt u binnenkort op deze site lezen.