Buurtbus Rimburg Eygelshoven gaat vanaf 23 oktober a.s. rijden !!!

Op initiatief van de Belangenvereniging Rimburg en het Bewonersplatform Kerkrade Noord is het door gezamenlijke inspanning gelukt om een Buurtbus te laten  rijden.

Vanaf maandag 23 oktober a.s. wordt de opgeheven buslijn 23 van Übach Palenberg, via Rimburg, Groenstraat, Waubach, Eygelshoven naar station Hopel vervangen door lijn 723.

De Buurtbus zal van 7.00 ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds het openbaar vervoer verzorgen op bovengenoemde route, met een uitbreiding naar Mondo Verde.

In eerste instantie zal de bus van maandag t/m vrijdag rijden, maar de vrijwilligers streven ernaar om vanaf december 6 dagen per week te gaan rijden, zodat ook op zaterdag de reizigers van deze voorziening gebruik kunnen maken.

Rondom de startdatum is enige verwarring geweest, omdat het aantal vrijwillige chauffeurs niet voldoende was is er nog niet gestart. De vrijwilligers moeten namelijk een rijvaardigheidstest doen, maar ook een medische keuring behoort tot de screening. Niet iedere vrijwilliger heeft die tests meteen doorstaan, waardoor het wat langer heeft geduurd voordat gestart kan worden. Maar nu is het zover.
Meer informatie over de route en de opstaptijden volgen nog, maar vanaf maandag 23 oktober kan iedereen opnieuw gebruik maken van lijn 723 !

Kermis in Eygelshoven ?

Voor het buurtonderzoek in Eygelshoven e.o. klik =>  ENQUETE KERMIS

www.mijneygelshoven.nl

Naast deze site van het bewonersplatform is er ook nog een belangrijke site over ons dorp namelijk: www.mijneygelshoven.nl

Deze site omvat allerlei informatie over Eygelshoven die voor zowel nieuwkomers als toeristen van belang zijn in het dagelijkse leven. Dankzij de volledigheid maken iedere maand ruim 1500 mensen gebruik van deze site …

Wijkpreventieteam

 

 

 

 

Wijkpreventie is een burgerinitiatief in Kerkrade met als doel het creëren en in stand houden van een veilige- en leefbare wijk/buurt door inzet van de buurtbewoners zelf en goede samenwerking met partners.

Meer weten ? Klik HIER